kína az új korea. hyundai az új nissan. vagy vonattal menjünk?!

mindig fikázzuk a kínaiakat, hogy vagy csak másolnak vagy igénytelen, szar minőségű fosokkal árasztják el a világot. ahogy dél-korea is behozta japánt – az autógyártásban mindenképpen – úgy lehet, hogy kína is hamarosan felzárkózik?

az új gyorsvonat kínában 1000km-t 3 óra alatt tesz meg. azonban, ha túl sok helyen kell megállnia, akkor a le- és felszállások miatt ez a 3 órás menetidő könnyen a másfélszeresére növekedhet, az meg már nem mindegy. szóval elkezdték vakargatni a fejüket, hogy mit is lehetne tenni. az alábbi videon látható javaslattal álltak elő a tajvani kollégák.
nem kell egyáltalán megállni sehol (kivéve a végállomásokat). elég egy dokkoló szerkezetet a vonat tetejére illeszteni, ami a vonat nélkül is lehetővé teszi a le-és felszállást az állomásokon.

beszarás. egyébként itt egy kis rövid vonatozás Guangzhou-ból Wuhan felé. gagyi mi? bárcsak a MÁV negyed ennyire szar lenne!

már nagyon szeretnék kínába menni, de annál jobban japánba!
ha már a japóknál és a vonatoknál tartunk nézzük is meg a top gear zseniális filmjét, ahol a nissan gt-r versenyez a gyorsvonattal:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s