a békés harcos útja (2006) – ajánló

nem új film, csak nekem. tegnap láttuk. ha szükséged van egy kis inspirációra, arra, hogy valami felrázzon és újra képes legyél olyan szemmel nézni a világra, akkor érdemes megnézni ezt a filmet.

az eredeti címe Peaceful Warrior (a klikk az imdb-re visz) a főszereplő a sokat látott nick nolte és valami enyhén nyálas, de kellemesen szálkás izomzatú csávó, aki egy egyetemi tornász zsenit alakít.

a film egy megtörtént eseményt dolgoz föl, amleyben a szuper tehetséges, de önfejű, önpusztító ego-bajnok tornász az olimpiára készülve súlyos sérülést szenved.

a fizikai felépülés és a visszatérés csak akkor lehetséges, ha belülről is megváltozik. ebben segít neki a rejtélyes jedibácsi, aki főleg buddhista bölcsességekkel segít a srácnak (szó szerint) talpra állni.
egy tonna olyan bölcselet hangzik el a filmben, amit már sokszor hallottál, mégis végig leköt, és nekem tudott adni valami újat.
a lényeg ugyebár, hogy semmi más nem létezik, csak ez a pillanat MOST. légy jelen, és ne hagyd, hogy a sok szar az agyadban boldogtalanná tegyen! találd meg a belső hangot, és merd követni!

nyugodt szívvel ajánlom a filmet bárkinek: 10/7

egyébként fent van a youtube-on a teljes film.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s