2011

nem szeretem az év végét. szilveszter ráadásul amolyan önkényes kijelölése egy napnak, amikor mindenkinek nagyon kell bulizni és magvas gondolatokat megosztani. no meg ilyenkor jön dögivel a top10 of the top10 of the top10 listák dömpingje.
azt viszont támogatom, hogy időről időre elmélyedjünk magunkban, és visszatekintve az elmúlt időszakra levonjunk néhány tanulságot, megemlítsünk trendeket és picit a jövőbe révedjünk. no persze nem szabad túlzásba esni, hiszen mint tudjuk csak a MOST létezik. minden más illúzó.

az emberiség mégis szereti megörökíteni a történelmét. az általános iskolában sokszor azon gondolkodtam, hogy honnan a francból tudják, hogy valami tényleg úgy történt, ahogy a töri könyvben leírták. aztán ki is derült, hogy a lapokon sok minden ferdítés volt, vagy totálisan a történtek ellenkezője. például az 56-os forradalom az ellenforradalom?! lehet, hogy a zsidók üldözték a nácikat? na de ne menjünk ebbe túlságosan bele!

az viszont érdekes, hogy a közösségi média és a high-tech cuccok elterjedésével a 2000-es évek történelme már egy egészen más formában van megörökítve. tényleg átélheted, hogy mondjuk miben volt része egy kairói tüntetőnek a tömegben, hiszen felvette a telefonjával és feltöltötte a youtube-ra. remélem hiába próbálják a különböző kormányok elnyomni a web 2.0-t, mert ez az igazi szabadság. határok és korlátok nélkül. hiszem, hogy egy szebb jövő záloga.
2011 mozgalmas év volt. túléltük november 11-t, és a várakozásokkal ellentétben nem volt egylőre világvége. sok folyamat elkezdődött a világban, bár a nagy átalakulás még várat magára (vagy már most történik?). az alábbi video 3 percben foglalja össze az év kiemelt eseményeit, ahogyan a google-n, a web 2.0-n keresztül láttuk.

neked mi volt emlékezetes 2011-ben?

ha tetszett ez az írás, akkor csatlakozz a bandirepublic blog közösségéhez a facebookon.

Reklámok

3 gondolat “2011” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: az idei év 106 legkedveltebb street art műve « bandirepublic

  2. Visszajelzés: google zeitgeist: mi volt a neten 2012-ben? | bandirepublic

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s