mondd mi a gond / let out your worries

ha voltál már pszichoterápián, akkor tudhatod, hogy már attól jobban lelszel, hogy elmondod a gondjaidat a dokinak. az meg külön megnyugvást ad, hogy a kezelés időszakában mindig ott lesz neked, és hetente x alkalommal meghallgat. ennél azonban sokkal jobb, ha van olyan barátod, akire mindig számíthatsz, aki figyelmesen végighallgat téged akkor is, amikor gondok nyomasztanak. nem is szükséges tanácsot adnia, elég, ha megértően bólogat és hümmög.

a legeslegjobb, hogy ha a párod az/egyik ilyen fent említett barátod. légy nagyon hálás érte!

lehet, hogy éppen nincs ilyen ember az életedben. akkor próbálj te valakinek a segítségére lenni azzal, hogy meghallgatod! hamarosan azt veszed majd észre, hogy a terápia mindkét irányba működik…


by Rebecca Cobb

* * *

if you’ve ever been in a psychotherapy you know by now, that only telling your worries makes you feel significantly better. it makes you even stronger that you are certainly can talk to your shrink the following week again.
the next level when you have a friend who listens to you when you have worries. it is not necessary to give a wise advice, some emphatic mhm-ing is enough in most of the cases.

the best thing in life though when the above mention friend is your partner. be grateful if there is someone in your life who listens to you. make sure that you’ll not keep your worries to yourself.

if there is nobody in your life right now to share your thoughts with; then be the one who listens to someone. the therapy will work for you as well…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s