szereted amit csinálsz?

sokan mondják: azt csinálok, amit akarok!

ezt én is sokszor kijelentettem már, főleg a kamasz lázadozásaim során. azt gondoltam, hogy ennyi elég a szabadsághoz. azóta kissé árnyaltabb lett a kép. eleve már rég rossz, ha valamit akarok. sokkal inkább szeretném, ha szeretnék dolgokat, mert az egy szelíd, pozitív érzés/gondolat. az akarás pedig elég agresszív tud lenni, és ha túl nagy a lendület, akkor könnyen esek abba a csapdába, hogy kontrolálni akarom azokat az eseményeket is, amelyekre nincs igazán hatásom.
szóval inkább úgy fogalmazok, hogy csináld, amit szeretsz!

‘Do what you love’ by Andy J. Miller

ez sokszor nehéznek tűnik, hiszen ott vannak a hétköznapi kötelezettségek, a munkahely stb. de nem az a cél, hogy kifogásokat keressünk. sokkal inkább arra érdemes fordítani az energiánkat, hogy néhanapján legalább egy fél órára megjutalmazzuk magunkat azzal, hogy időt szánunk arra, amit szeretünk. ennyivel mindenki tartozik magának.

azért, ha hónapokon keresztül úgy kelsz fel reggel, hogy már előre utálod, ami rád vár a nap során – beleértve a munkahelyed és a találkozásaidat -, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy itt az ideje változtatni. ne rúgj fel mindent azonnal, hanem kezdj el olyasmit csinálni, ami örömmel tölt el és meglátod, hogy egy nap olyan életet fogsz élni, amiben egyre több helye van annak, amit szeretsz.

de vigyázz, hogy miért dolgozol annyit! mielőtt elindulsz az úton nézz magadba, és bizonyosodj meg arról, hogy tényleg azt szeretnéd csinálni, amit. még véletlenül se próbálj meg egy olyan vágyat kielégíteni, amit a környezeted plántált beléd, és már annyira nagy volt rajtad a nyomás, hogy végül a magadénak hitted.

hiába leszel menő jogász vagy sebész, esetleg vadakat terelő juhász, ha végül rájössz, hogy nem is szereted csinálni, csak gyerekkorodtól kezdve azt hallottad a szüleidtől/reklámoktól/társadalomtól, hogy ez majd mekkora nagy dolog lesz. ne éld meg kudarcnak, ha elkezdesz valamit, és út közben rájössz, hogy az nem neked való. örülj a felismerésnek, és keress új dolgokat az életben. az a lényeg, hogy ne add fel és ne ragadj le egy olyan helyen, ahol nem azt csinálod, amit te szeretnél.

ma ehhez kívánok neked erőt, legyen szép napod!

amennyiben tetszett az írás, akkor csatlakozz a bandirepublic blog közösségéhez a facebookon vagy kövesd az eseményeket a twitteren!

Reklámok

4 gondolat “szereted amit csinálsz?” bejegyzéshez

  1. Bandikám, Elégedett vagyok a munkámmal, a fizetésemmel, a kollégáimmal, soha nem dolgoztam jobb helyen és boldog vagyok…innen a monitor mellöl puszilom a családot , a barátokat…öö mit kell még mondanom..?ja…

  2. Hááát, nekem kezdetektől fogva azt szajkózta a környezetem, boármibe lbelekezdek, a végén úgyis bele fogok unni és fásult/megkeseredett leszek…. Lehet ezért akar alig sikerülni akármi amibe belefogok?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s