magyar hangja: dörner györgy

éppen a játsz/ma című film megy a tv-ben, amit már többször láttam, de még mindig nagyon szívesen nézem. nem utolsó sorban sean penn és michael douglas miatt. akinek mindig dörner györgy a magyar hangja.

magyar hangja: dörner györgy, mint mindig

sokszor hangoztatjuk, hogy a magyar szinkron milyen magas színvonalú. ez sajnos egyre kevésbé igaz. azt viszont bírom, hogy következetesen ugyanaz a színész adja a hangját egy adott hollywoodi sztárnak. furcsa is volt, amikor a dr. houseban a kulka vette át a stafétát.

szóval azon gondolkodtam, hogy mi történne akkor, ha egy filmben játszana pl. michael douglas és bruce willis? s mondjuk még feltűnne eddie murphy is a vásznon?! na az lenne a sakk-matt a szinkronstúdiónak.

könyörgöm, térjünk már át mi is a feliratozásra hasonlóan a kultúr országokhoz! akkor tán a népek még angolul is megtanulnának a tv előtt és a megasztár 142. szériájában már nem énekelnék azt, hogy “one eye only” a “one night only helyett”. pozitív hozadéka lehetne még a témának, hogy nem kellene gesztis rémrímeket, illetve erőltetett barom magyar címeket adni a filmeknek. (még szerencse, hogy az imdb tudja  amagyar címeket)

attól tarok azonban, hogy pont az ellenkező irányba tartunk, mert mára pl. eljutottunk odáig, hogy a nagy mozik közül kizárólag a mom parkban lehet eredeti nyelven megnézni egy filmet budapesten…

Bandirepublic | Promote your Page too

Reklámok

6 gondolat “magyar hangja: dörner györgy” bejegyzéshez

  1. Teljesen igazad van Bandi! Nekem peldaul rengeteget segitenek Hongkongban a kinai feliratok:) Masik oldalrol pedig meg lennek love, ha szinkronizalva lennenek a filmek…

  2. Visszajelzés: miért fizetünk azért, hogy reklámokat nézzünk a tv-ben?! | bandirepublic

  3. Visszajelzés: de mi az, hogy 555? | bandirepublic

  4. Visszajelzés: star wars day: may the 4th be with you | bandirepublic

  5. Visszajelzés: filmajánló: a diktátor – the dictator 2012 | bandirepublic

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s