közhely parádé képekkel a boldogság megtalálásához

már egyszer elmélkedtem arról, hogy minden közhely igaz. az egyik életvezetési tanácsokat osztogató oldalon, amit egyébként néha szívesen olvasgatok találtam pár jó kis közhelyet:

1. légy önmagad és ne törődj azzal, ha mások nem csípnek! az élet nem arról szól, hogy mindenkinek megfeleljünk.

ez nagyon igaz. folyamatosan ezen dolgozom. azt nehéz kiválasztani, hogy kinek akarsz megfelelni és miért. hajlamos vagyok a végletek közt mozogni, és vagy nagyon megfelelni az elvárásoknak vagy belázadni. a békés együttélés érdekében érdemes lenne az asszertivitást  eszközeit úgy elsajátítani, hogy mások megsértése nélkül tudjam meghúzni a határvonalat.

sajnos ez az egész megfeleléskényszer a szülőktől jön szerintem. “ha nem úgy viselkedsz, ahogy elvárom, akkor bünti lesz!” pedig lehet, hogy csak a gyereked akar téged megtanítani valamire azáltal, hogy olyasmit cselekszik, amit neked nehezedre esik elfogadni. mielőtt lecseszed nézz magadba, hogy miért zavar ez téged!

2. ne gyűlölködj, ne aggódj, adj többet és várj el kevesebbet! élj egyszerűen!

a gyűlölködéssel olyan energiákat mozgósítasz, amelyek a rossz érzéseket életben tartják. ez nemcsak a környezeted de téged is mérgez. aggódni pedig felesleges. miért gondolod, hogy mindig a legrosszabb történik majd veled? érdemes felkészülni ugyan egy kellemetlen kimenetelre, de utána bízz a kellemesben.

légy szerény, amikor megfogalmazod az elvárásaidat az élettel szemben, és akkor majdnem biztosan pozitív csalódás ér majd.

3. a változáshoz szembesítened kell magad a problémáddal

4. ne próbálj jobb lenni másnál! elég, ha a legjobbat hozod ki önmagadból.

5. mindig hallgass a szívedre! agyaloghatsz rengeteget egy kérdésen, de mindig egyből ott van a helyes válasz a szívedben. az agyad csak próbálja racionalizálni azt, amit érzel. vagy éppen a társadalom által beléd táplált sémák próbálnak eltántorítani attól, hogy a legbensőbb valódat megéld. légy bátor és ne feledd az első tanácsot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s