azt se tudtuk mi az az ADHD, mára pedig már nép”betegség”

a legújabb kutatás szerint az ADHD-val diagnosztizált 18 éven aluliak száma 66%-kal nőtt az elmúlt 10 évben az usa-ban. ezt a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar nevű “betegséget”  neurológiai természetű fejlődési rendellenességként kezelik az orvosok. természetesen gyógyszerrel (az amerikai gyerekek 96%-a(!) kap dilibogyót).

a tünetek figyelemzavarként, hiperaktivitásként és az impulzív viselkedés kontrollálatlanságaként jelentkeznek, és negatívan hatnak a gyerekek tanulmányaira és szociális beilleszkedésére a szakértők szerint.

mostanra már 10.4 millió amerikai fiatalra nyomták rá az ADHD bélyegét csak amerikában. egy magyarországnyi gyerek beteg, mert nem tudja visszafogni magát és nem tud odafigyelni a suliban?! ekkora faszságot még életemben nem hallottam. ezt vajon tényleg elhiszik az orvosok és a szülők? hogy a francba hagyhatja bárki, hogy a gyerekébe pszichostumiláns gyógyszereket tömjenek azért, hogy ne legyen már annyira eleven?!

érdemes lenne esetleg a nagyon okos felnőtteknek elgondolkodni azon, hogy például az oktatási rendszer, amit több száz évvel ezelőtt építettek fel mennyire van összhangban egy 21. századi gyerek igényeivel. ma már ugyebár nem ég a gyerek körmére a gyertya, viszont baszott frusztrált lesz például ha nem működik a wifi, mert akkor nem tudja megnézni a wikipédián a dolgozatához szükséges infokat.

kötelező olvasmányként tessék megtekinteni a méltán híres sir ken robinson szellemes és elgondolkodtató előadását a mai oktatásról és annak a kreativitásra gyakorolt tömegpusztító hatásairól. ez picit közelebb hoz majd annak a megoldásához, hogy hogyan kezeld gyógyszer helyett a saját gyerekedet, ha esetleg képtelen figyelni a suliban.

spoilerként csak annyit, hogy ha pl. a lányod képtelen akár csak 1 percre is a fenekén maradni, akkor nem boiztos, hogy ADHD-s, lehet hogy csak egy született táncos, aki ha megfelelően segíted a fejlesztését, akkor felnőttként világhírű balerina lesz és tehetségével elkápráztatja az egész világot – nem pedig gyógyszerekkel leszedált neurotikus…

forrás

Bandirepublic | Promote your Page too

Reklámok

2 gondolat “azt se tudtuk mi az az ADHD, mára pedig már nép”betegség”” bejegyzéshez

  1. én is így gondoltam, amíg nem lett egy ADHD-s gyerekem, sőt még utána is…ám végül be kellett látni, hogy ritalin nélkül SEMMI esélye sem lenne a tanrendszerben…nekünk a gyógyszer sokat segített a figyelem koncentrálásában

  2. Visszajelzés: 2012 búcsú és köszönet | bandirepublic

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s