“a rétesfogyasztás nem cél – életstílus”

ez a bejegyzés egy új kategóriát kívánt, pedig igazán nincs szándékom és hozzáértésem ahhoz, hogy gasztrobloggerkedjek. a blogszféra fele úgyis a kulináris élvezetekre épít. viszont az egyik fő célom ezen a fórumon, hogy megosszam azokat a dolgokat, amiktől szerintem jobb a világ. és ez a házi rétes biznisz pontosan ilyen.

20120417-185858.jpg

néhány hete a szokásos baba-legeltetés közben vonzott be a bámulatos illatfelhő ebbe a nem túl puccos kis üzletbe, ahol egy iszonyatosan kedves fiatalember szolgált ki, aki a közeli zárásra és a rétes végére való tekintettel önkéntesen, proaktív jelleggel lealkudott vagy 15%-ot a fizetendő árból. éreztem rajta, hogy neki lenne ciki, ha teljes tarifával mérné a megmaradt áru serclijét, illetve egy olyan darabot, ami kissé gutaütött. pedig friss volt még az anyag, mert a 6-7 órai zárás ellenére 5 körül még egy teljes szortiment friss sütést terítenek minden nap.

otthon pedig robbant a bomba. én ilyen fincsi rétest még tán sosem ettem. jó, persze ne egy michelin csillagos történethez hasonlítsuk, hanem a 250Ft/db-os univerzum mentén értékeljük ezt a hétköznapinál sokkal különb rétesválasztékot.

a füstöltsajtos-brokkolisra már igencsak elkerekedett a szemem, de nálam a jelenlegi csúcs a csokis-meggyes, aminek nem csupán a tésztája csokis, hanem olvadt csokidarabok is meglepik a kedves fogyasztót majszolás közben. nagyon rendes dolog ez. olyannyira, hogy nem kis mértékben függővé váltunk, és ha úgy megyünk el a pozsonyi úton az üzlet előtt, hogy nem vásárolunk, akkor nagyon szomorú lesz az ábrázatunk. de hiszen nem lehet minden nap rétest zabálni. vagy de?!

próbáld ki te is, hogy ellen bírsz-e állni a sós és édes csábításnak! a honlapjuk is értékelhető, ott megtalálod a két üzletük címét. van egy az újlipótvárosban és egy a budafoki úton, de az kívül esik az általam lakott galaxisból.

ui: ha netán a kedves tulaj olvasná ezt a nem szponzorált bejegyzést, akkor szeretném itt leszögezni, hogy igen, elfogadok ingyen rétest a reklámért cserébe.

20120417-185907.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s