rohadjak meg, ha nincs érettségim?!

“18 éves vagyok, a bőröm nagyjából kezd helyrejönni, de azért még látszanak a pattanásaim. hogyan fogok én így becsajozni? az  végzősök menőbbik felének már megvolt. de az én hátam mögött csak összesúgnak az osztálytársnőim és röhögnek. ez a legnagyobb problémám az életben, és bármit megtennék azért, hogy legyen egy kedves, szép barátnőm, akivel rendszeresen lehet.

mit kamuzzak camus-ról?

ha lenne lóvém – nem úgy, mint anyáméknak, akik havi 200-ból kell hogy kijöjjenek a két gyerekkel, a 10 éves chf hitelre vett suzukival meg a lakástörlesztővel -, akkor biztos a legjobb csajok állnának sorba, hogy beülhessenek a bmw-mbe, és elszáguldozzunk a világ végére, ahol véget nem érő őrületes szexpartiba csapunk. de azt mondja mindenki, hogy ehhez tanulni kell. sőt továbbtanulni, mert esztergályosként/pékként/asztalosként stb csak egy nagy nulla leszek.

az főiskolához/egyetemhez meg kell a jó érettségi eredmény. azt ugyan nem tudom, hogy mit szeretnék tanulni, de talán a kommnikáció szak elég vonzó, mert attól tuti tv-s celeb leszek. és akkor a csajok már talán bmw nélkül is… meg persze dőlni fog a lé, és előre köszön a lúzer pék.”

ez egy rémálom

nekem már majd’ 20 éve volt az záróvizsgám, de ma éjjel rémálmodtam: kiderült, hogy nincs meg az érettségim. nem csodálkozom, hogy ilyen régi emlékek törtek föl a mélyből, hiszen az egész média – jobb híján – ezen a témán lovagol tovább növelve az amúgy is órási nyomást szerencsétlen 18 éves kölykökön.

12 év + ovi, bölcsi akadémiai előképzés után egy szűk hét leforgása alatt kell bizonyítaniuk a lexikális tudásukat mindent vagy semmit alapon. ha esetleg sikerül, akkor hamarosan mehetnek felvételizni a fősulira, ami aztán végképp sorsfordító. szerintem óriási bűn ekkora terhet pakolni a fiatalság vállára. nagyon könnyen összeroppanhat tőle bárki. az egész rendszer az egyetemre neveli a diákokat, holott nem ez kéne, hogy célként lebegjen a tantestület szeme előtt.

olyan országban szeretnék élni, ahol egy tisztességes iparos meg tud élni, és a társadalom is elismeri! ehhez semmi szükség nincsen logaritmus számításra, deriválásra vagy az árpád-házi királyok regnálásának időszakait fejből felsorolni tudásra.

sok sikert az idén végzősöknek, és csak azt üzenném, hogy ne vegyétek túl komolyan a dolgot. bárki bármit is mond; nem ezen a héten dől el az egész életetetek sorsa!

Reklámok

Egy gondolat “rohadjak meg, ha nincs érettségim?!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s