filmajánló: a diktátor – the dictator 2012

tegnap volt szerencsém a sacha baron cohen rojongótábor keménymagjával és annak tagjaként megtekinteni a legújabb műalkotást, a diktátort. a nagy eseményre a mom parkban került sor, mivel mindenhol másutt kizárólag szinkronizálva látható a film, ami azonnal megöli az élvezeti értéket.

ez a mozi szakít a borat és bruno által folytatott átverős doukmentumfilm hagyományokkal és az ali g-hez hasonlóan 100%-ig megírt forgatókönyv szerint zajlanak az események. ez nagyon jót tesz az élvezhetőségnek, bátorítanám, hogy a továbbiakban is így legyen, mert ami működik egy 5 perces jelenetben az nem biztosan áll össze egy egész estés filmben.

az elvárásoknak megfelelően a diktátor tele van határokat nem ismerő, büntető poénokkal, végig feszes és sokat lehet röhögni, főleg, ha az ember már edződött sbc-n. valójában az egész egy kellemes kikapcsolódás, már-már limonádé, de azért gondold meg, hogy erre viszel-e egy csajt randin, mert a szőrös pöcsös és hónaljas, illetve a szarós poénokat most sem bírta kihagyni a mester.

a zene külön dícséretet érdekel. a főképp ismert slágerek keményebb alapokon és arabul énekelve azonnali letöltési vágyat ébresztettek bennem.

a másfél óra önfeledt szórakozás után kénytelenek voltunk megállapítani, hogy cohen felnőtt, és szofisztikáltabb lett mind a filmkészítés, mind a mondanivaló terén. a szerelmi szál mellett sokat foglalkozik a diktatúra és a látszatdemokrácia kérdéseivel, kritikus hangon beszól az amerikaiaknak, az olajcégeknek és mindenkinek aki élt és mozgott. ami a legérdekesebb, hogy végig szerethető figuraként ábrázolja a diktátort, aki amúgy a köz ellensége. természetesen a lelki fejlődés és a karakter átalakulása nem maradhat el, így minden kedves néző emelkedett hangulatban távozhat a moziból.

ajánlom mindenkinek, aki szereti. nálam 9/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s