.bandirepublic: ferrari, pornó és az icann

már egy ideje azon pörög a sajtó, hogy 2013 tavaszán indulnak az új struktúrájú domainek, megszűnik a .com és a .hu stb mintájú webcímek egyeduralma (a prózai ok, hogy beteltek a helyek). az ICANN május 30-cal lezárta az első körös igénylést a fő domain nevek ügyében. nagyjából 2000 kérelem érkezett. kiderült, hogy lesz .ferrari és .news, ami csekély 210 ezer dollárjába fáj a cégenek domainenként.

.ready?

természetesen az eddig megszokott .com és társai megmaradnak az internetes világhálón ezért kizárólag marketing büdzséből bírom elképzelni a költségek fedezését, hiszen a google feltalálása óta egyre kevésbé jegyzünk meg honlapcímeket, mivel elég csak bepötyögni a keresőbe, hogy mondjuk ferrari, és egyből klikkelhetünk az áhított oldal linkjére. erről az jut eszembe, hogy a mobiltelefonok megjelenése előtt az összes fontos telefonszámot tudtam fejből, mára viszont kb. 4-et ha fel tudnék idézni.

ráadásul a trend az, hogy a print reklámokon már nem is a weboldalak, hanem a facebook rajongói oldalak címe van feltűntetve. így még kevésbé izgalmas lefoglalni az új generációs címeket szerintem.

pont ezért csodálkozom, hogy az egyik legaktívabb licitáló a google maga, aki a .google-től a .play-en át a .youtube-ig mindent szeretne magának. az egyetlen értelmes magyarázatom erre, hogy nem akarja, hogy a riválisok kezébe kerülve hitelrontásra legyenek alkalmazhatók.

a sokat emlegetett pozitív hozadéka a változásnak, hogy a zinternet nagy részét kitevő pornó tartalmak .xxx alá történő összegyűjtése megkönnyíti majd a különböző filterek használatát, amik meggátolják a fiatalokat és a munkatársakat abban, hogy olyasmit nézzenek, amit nem szeretne a szülő vagy a főnökség.

szóval úgy döntöttem, hogy most nem licitálok a .bandirepublic-ra.

te készen állsz az új címek használatára?

Reklámok

3 gondolat “.bandirepublic: ferrari, pornó és az icann” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s