hurrá/baszki, van új melóm!

a megfelelő rész aláhuzandó. nos lássuk csak, melyik is a kettő közül?

lebegés

két hónapja mondtam fel az előző helyemen, ahol majd’ 6 évig gályáztam. az első 3 évben nagy reményekkel, aztán egyre csökkenő mértékű lelkesedéssel. sokat tanultam ott, begyűjtöttem számos pofont miközben egy master-t is behúztam. összességében nem panaszkodhatok.

zuhanás

a végére sajnos mégis keserű lett a szájíz, de a csalódottságomon hamar túltettem magam, mert rendkívüli módon feldobott az új, komfort zónán kívül eső élethelyzet. az akkori érzéseimet gyorsan le is jegyeztem, hogy később emlékezni tudjak az ihletett leki állapotra, amikor majd szükséegem lesz rá.

ma jött el az első alkalom, hogy újra el kellett olvasnom a magamnak írt üzenetet.

felszállás

na de ne szaladjunk ennyire előre! mi is törént a felmondás utáni 2 hónapban? letöltöttem a 45 nap felmondási időmet (mínusz a szabadság), a családommal szépen összepakoltuk a kis motyóinkat és elköltöztünk egy másik országba megnézni, mit hoz az élet.

az előzetes információk szerint itt nem kapkodják el a munkahelyeken a toborzást, ezért több hónapos keresgélésre is felkészültem lelkileg. az élet azonban azt mutatja, hogy igen kapós vagyok a munkaerő piacon, és a második héten már túl voltam két sikeres interjún. gondoltam majd választhatok, de a szimpatikusabb helyről azt a visszajelzést kaptam, hogy annyira teszettem nekik, hogy inkább nem vesznek föl, mert biztosan nem maradnék náluk sokáig, így egy kevésbé tapasztalt jelöltet alkalmaznak inkább.

ez az a helyzet, amire nehéz mit mondani, mert egyrészt tisztességes/érthetó a részükről, másrészt nekem meg az a munka kellene, az meg legyen már az én döntésem, hogy kielégít-e vagy sem. mindegy, ez már nem az első ilyen alkalom volt. (erről talán egyszer külön érdemes lenne elgondolkodnom)

szárnyalás

a biztonság kedvéért elfogadtam a másik ajánlatot, és hétfőn már munkába is álltam.

nagyon boldog voltam, hogy ilyen hamar kaptam érdekesnek tűnő, szakmai tapasztalatommal összhangban lévő, fizetés-ügyileg megfelelő melót, hiszen mások 6-9 hónapos itteni álláskeresésekről számoltak be. ennek tükrében az aláírt szerződés 2 héttel az országba érkezés után igen nagyképűen hangzik.

leszállás

mára túlvagyok a harmadik munkanapon, és a kezdeti lelkesedésem alább is hagyott. nem tartott túl sokáig!

azáltal, hogy választok valamit, minden másra egyben nemet is mondok. ebben az esetben leiratkoztam az összes állástoborzó hírlevélről, illetve búcsút intettem a nagyon rövid szabadságomnak, amit a családommal tölthetek és -egy időre- annak a vágynak, hogy végre ne más alkalmazottjaként keressem meg a havi betevőt.

a régi reflexek, és a megfelelési vágy hatása alatt egyből kezdtem magam beleélni, hogy mostantól ez a munkahelyem, ez a főnököm meg ők a kollegáim, s nagy intenzitással kezdtem integrálódni.

a hívás

egy mai telefonhívás azonban felébresztett a gyors, ám mély álomból, mely szerint ez az új munkahely az én új életem szerves része.

egy korábban beadott pályázat miatt hívott egy ügynök, és én érdeklődést tanusítottam. végül is több pénz, kevesebb utazás, komolyabb hírű cég, hasonló munkakör.

ha nem is jön össze ez az új lehetőség, akkor is legalább emlékeztettem magam, hogy jelenleg csupán egy alkalmazott vagyok, aki lélekben szabad, mintha már fel is mondott volna; továbbá, hogy addig nem állok le, amíg meg nem találom a tényleg nekem való megélhetési formát.

közben pedig az intenzív kereslet folyamatosan növeli az értékemet a húspiacon, ami a prostitúció időszakában nem haszontalan – ha már…

szóval mi bajom lehet?!

Reklámok

7 gondolat “hurrá/baszki, van új melóm!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s