i am busy and i hate it…

a múlkor elmélkedtem azon, hogy akinek van élete, annak  nincs ideje írni/blogolni. törekszem az egyensúlyra ebben is, de az elmúlt hetekben teljes mértékben kibillent a mérleg a súlyos elfoglaltság irányába. pont jól jött az a cikk, amit az általam kedvelt, valamint a twitteren követett edward norton belinkelt napjaink “elfoglaltság kultuszáról”.

hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy akkor éljük helyesen az életünket, ha mindig le vagyunk terhelve és folyamatosan tele van a határidő naplónk különböző feladatokkal; ezáltal igazolva hogy mi mennyire nagyon hasznosak vagyunk ezen a bolygón.

nagy sci-fi rajongóként már régóta várom azt az állapotot, amikor a robotok és a számítógépek oly nagymértékben átveszik a ma emberek milliárdjai által végzett unalmas, leterhelő, fölösleges napi feladatok elvégzését, hogy az emberiség felszabadulva a munka terhe alól egy új, kreatív és minden eddiginél produktívabb kor kialakítására fordíthatja az energiáját. a máig követendő példaként emlegetett athéni demokrácia is azért volt annyira sikeres szerintem, mert a polgároknak nem kellett dolgozni, hiszen arra ott voltak a rabszolgák.

pont idevág arthur c. clarke idézete, mely szerint a legfőbb cél a teljes munkanélküliség, amely lehetővé teszi, hogy újra játszhassunk.

“The goal of the future is full unemployment, so we can play. That’s why we have to destroy the present politico-economic system.” 

itt tehát megtalálod tim kreider remek írását the busy trap címmel. kötelező olvasmány a nyárra. vigyázat, később kikérdezem!!

Reklámok

Egy gondolat “i am busy and i hate it…” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s