moonrise kingdom: mese arról, hogy minden lehetséges

remek moziélményben volt ma részem, hosszas várakozás után végre sikerült megnézni wes anderson varázslatos meséjét, a moonrise kingdomot.

aki ismeri az alkotó korábbi munkásságát az nem lepődik meg a középpontban lévő diszfunkcionális családon, ami mégis összetart, a legelképzelhetetlenebb rajzfilm-szerű poénok képi megjelenítésén, illetve a bill murray-hez való ragaszkodáson sem. nagyon kedvelem én is az öreg szellemirtót, de ebben a filmben olyan nagyságokkal van együtt a vásznon, akik simán lemossák.

fight club 2

főleg edward nortont kell kiemelnem, aki az első másodperctől kezdve elhiteti velem a beteges, ám mégis imádnivaló figurát. aztán bruce willist is dícséret illeti azért, mert csupán egyszer csücsörített die hard-osan, amúgy meg nagyon jól hozta a jólelkű lúzer karakterét. frances mcdormandnak ez a szerep a kisujjában volt, de attól még jó volt látni, ahogyan megformálta a szétcsúszott családanyát, aki végül képes a sarkára állni. szomorúan meg kell jegyeznem továbbá, hogy az általam hagyományosan kedvelt harvey keitel nagyon megöregedett és összezuhant.

nagyon ritka az olyan film, amelyben minden egyes karakter szeretetre méltó. ebben még az egyetlen kis genyó gyerekre sem lehet igazán ferde szemmel nézni.

a történet bájos és inspiráló, hiszen két teljesen esélytelen hősszerelmes kiskamasz megváltoztatja az egész világot annak érdekében, hogy boldogan, együtt élhessenek benne. van mit tanulnunk tőlük.

kara hayward

azon pedig nem igazán lepődnék meg, ha a női főszereplő – jegyezzük meg már most a nevét: kara hayward – felnőtt korára nagyon befutna. rég láttam ennyira tehetséges, magával ragadó jelenséget a vásznon. talán natalie portmant a leon a profiban ’94-ben…

szóval remek film, teljes kikapcsolódás értékes üzenettel. nálam 7,5/10.

ízelítő itt:

Reklámok

Egy gondolat “moonrise kingdom: mese arról, hogy minden lehetséges” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: the grand budapest hotel 2014 | bandirepublic

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s