L3314 volvo valp: laplander kutyus, egy igazi különlegesség

tegnap kilépek a kapun és ez áll ott:

20121014-081434.jpg

L3314 instant get!

azt hittem káprázik a szemem a nagy ellenfényben, de vagy 5 perc nyálcsorgatós nézelődés meggyőzött arról, hogy ez a jármű tényleg létezik. nem éppen a biztonságos családi autó imidzsét erősíti a volvo branddel kapcsolatban, de ugye tudjuk, hogy a svédek nem csupán személyautó vonalon utaznak.

én pedig azóta vonzódom a szuperfunkcionális katonai autókhoz, amióta kb. 8 éves koromban a szomszédunk katonaságtól leadott uaz 469-esével zötykölődhettem. örök kedvenceim közé tartozik még a defender és a g merciből született puch is katonai “fényezéssel”.

gyorsan utána is néztem, hogy mi ez a gép. a wikipédia szerint a volvo L33-as különböző kiviteleiből 12422 db készült 1963-tól. elég hosszúra nyúlt a modelciklus; 1977-ben piacra dobták a civil változatot is C202 néven ami a nyolcvanas évek első feléig gyártásban volt. kiderült, hogy a remek csikós zsolt is tesztelt egy kései példányt a totalcaron (kösz a linket Gegee).

a katonai változat egyébként nem csupán a svéd, de a norvég, a holland és a szaudi hadsereget is erősítette. a kapunkban lőtt példány nyilván a svéd hadseregből érkezett, ahol kutyusnak “valp” becézik a gépet a bájosan esetlen kinézete miatt.

L3314 torpin tykit

azt hiszem számomra tökéletesen megfelelne a slaggal tisztítható belterű katonai verzió, de azért a polgári modellek közt is láttam néhány kvánatos darabot.

C202

C202 és nézzük a rendszámot!

’83-ban a dakar győzelem is megvolt 10 tonna alatti truck kategóriában

nyilvánvaló, hogy ha az ember az őshazában tartózkodik éppen, akkor rápillant a helyi használtautó kínálatra a témakörben.

nos nem mondhatnám, hogy hemzsegnek az eladásra kínált példányok, de azért akad néhány. az ár 350 ezer forinttól indul, de a jobb képű darabokért már simán másfél milliót kérnek.

azért ezt megnézném felújított motorral potom 700 ezer forintért:

éppen eladó. 28 helyett most csak 21 ezer korona

de várjunk csak, szintén 21 ezerért itt ez a remek 1980-as model, érvényes vizsgával!

erre lecserélhetném a 850-est

áramvonalas hátsó

ez a legcsocsibb a kínálatban, de 50 ezer korona már túlzás szerintem:

poppy

azt hiszem valami elindult bennem. nagyon kívánom e gépjárművet. mi lesz ebből?! már látom magam a hóban ezzel csapatni, ajjaj…..

4 gondolat “L3314 volvo valp: laplander kutyus, egy igazi különlegesség” bejegyzéshez

  1. A “remek” Csikós Zsolti nagyon beégett azzal az említett cikkel: nem ismerte fel még az uaz hidakat sem a nem tipustiszta autó alatt és közben bőszen dícsérte a Salisbury hidakat , pedig még egy fotó is volt, hogy amikor megálltak tankolni, pont egy uaz állt mellettük… Nem beszélve a Barkas állófűtésről, amit szintén, mint svéd csodát dícsért.

  2. Visszajelzés: Képmentő: amikor még Volvót gyártottak a Csepel Autógyárban « Csepel.info

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.