banksy: művészet vagy vandalizmus?

régi nagy ranjongója vagyok az ismeretlenül is rendkívül ismert banksy-nek. valódi személyazonosságát nem fedte föl a nyilvánosság előtt. rengeteg legenda lengi körül a valószínűleg bristoli graffiti művészt, aki kőkemény rendszer- és társadalomkritikák megfogalmazásával, valamint számos homlokzat kidekorálásával haragította magára a világ kockábbik felét.

ez a kép például a palesztínát izraeltől elválasztó falon készült.

2010-ben mozifilm készült a művész munkásságáról, illetve a street és pop art jelenlegi helyzetéről exit through the gift shop címmel. mint film is rendkívüli, de az alkotási folyamat és a különböző művek megismerése nagyon érdekes. erősen ajánlom.

banksy nem járul hozzá a műveinek értékesítéséhez, mégis óriási összegekért kel el egy-egy darabja. meg tudom érteni, hogy miért:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

nem csak külső helyszíneken stencilezik, hanem beltéri műalkotásokat is készít, amelyeket előszeretettel csempész be különböző galériákba.

ez a terepszínű elefánt, aki jól rejtőzködik a tapéta előtt szintén a művész alkotása, amely egy los angelesi kiállításra készült:

állat, nem?!

via banksy.co.uk

 

 

 

3 gondolat “banksy: művészet vagy vandalizmus?” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: az idei év 106 legkedveltebb street art műve « bandirepublic

  2. Visszajelzés: beszóltam banksy-nek | bezzeg a svédek!

  3. Visszajelzés: pahnl: stencil technika | bandirepublic

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .